Om bloggen

I den här bloggen kommer jag att skriva om kriminalgåtor, kryptozoologi, historisk mystik, försvinnanden och allt annat som är fascinerande.

Har du tips på något bra mysterium? Kommentera eller mejla mig på mysteriebloggen@hotmail.com

Annonser

62 comments on “Om bloggen

 1. Ulle skriver:

  Mycket intressant och välskriven blogg! Hoppas det kommer många, många fler berättelser!

 2. Fillifjonkan skriver:

  Mycket spännande blogg! Hoppas du fortsätter att skriva, finns en massa intressanta mysterier att skriva om. Lägger till denna i favoriter.

 3. Aurora Borealis skriver:

  En snygg och välskriven blogg som det ska bli ett nöje att följa! Hittade hit genom en länk från Flashback. Ser fram emot fler spännande mysterier att läsa om när höstmörkret faller…

 4. Felix skriver:

  Får tacka för en mycket intressant och välskriven blogg. Lägger också denna till mina favoriter.

 5. eiretsym skriver:

  Tack för er uppskattning. Det är så kul att ni vill läsa det jag skriver.
  Mera mystik är på kommande, nu håller jag på och rotar i ett riktigt märkligt fall från Sydamerika, det dyker upp här så småningom.
  Hör gärna av er med tips, ideer och teorier!

 6. Felix skriver:

  Här är även länken till bloggen saknade personer i Sverige.

  http://saknadepersonersverige.blogspot.se/

 7. eiretsym skriver:

  Ja, Felix, Dahlsjöfallet är fantastiskt spännande. Jag har följt den eminente Skaraborgs gigantiska Flashbacktråd genom åren och jag har Ingmar Norléns bok som tar upp fallet i min bokhylla. Kan det vara så simpelt att de körde ner i något vattendrag och försvann för alltid, eller stämmer någon av de mer eller mindre fantastiska teorierna? Det är absolut ett ämne för Mysteriebloggen, tack för tipset.
  Bloggen hade jag inte sett förr, den verkar intressant, tack för länken.

  • Felix skriver:

   Finns också en längre artikel på hela sex sidor i söndagsbilagan i Expressen 29/7 i år.

   Trodde nog att detta ev. kunde var något för Mysteriebloggen.

 8. Sofie skriver:

  Vad roligt att jag hittade den här bloggen, exakt sådant jag är fascinerad av! Du gör ett riktigt bra jobb, fortsätt så! 🙂

 9. Jan skriver:

  En mycket bra blogg. Som flera har påpekat är den mycket välskriven. Jag gillar att du har tagit dig tid att gräva fram några fall som är näst intill okända i Sverige – barnet från Somosierra, barnen i skåpbilen, kvinnan som försvann på sjukhuset, m.m. Dessutom är det bra att du håller dig till fakta utan att bli onödigt spekulativ. Fortsätt så!

 10. Anna skriver:

  Fantastiskt spännande och välskriven blogg som jag kommer följa!

 11. Felix skriver:

  Ett annat minst sagt mystiskt försvinnande som Mysteriebloggen skulle kunna ta upp är detta: https://www.flashback.org/t899920

  Ett försvinnande utan i stort sett ett enda riktigt spår. Där dessutom polisen verkligen misskötte sina åligganden. Naturligtvis blev försvinnandet olöst.

  • eiretsym skriver:

   Det där fallet finns på min mentala lista över saker att skriva om. Det var väl till och med så illa att polisen struntade i att gå igenom hans papper och tillhörigheter, allt kördes till tippen och så fick dottern (?) till någon polischef ta över hans lägenhet om jag kommer ihåg rätt.

   • Felix skriver:

    Ja det var en stor skam hur illa detta försvinnande sköttes. Eller rättare sagt missköttes. Dessutom var polisen totalt ointresserade. Tror aldrig att jag har läst om något liknande.

    Brevbärarens försvinnande är inte bara intressant att det förblev olöst utan också p.g.a. hur hans försvinnande ”sköttes”!

 12. Elin skriver:

  The Boy in the Box är ett fall som jag inte kan sluta tänka på liksom Dalsjöfallet som också nämns. Vietaskuppen har också fascinerat mig, speciellt som min numera tyvärr avlidne far kände en av de misstänka (jag har träffat honom själv ganska många gånger).

  Fin blogg för övrigt

  • eiretsym skriver:

   Boy in the Box är ett av de där fallen som äter sig in i själen på en. Så fruktansvärt sorgligt.

   • Elin skriver:

    Ja och det som gör det ännu svårare för mig är att pojken utseendemässigt liknar en person jag känner och jag tänker på honom som liten pojke och om någon gjort så mot honom. Det finns en mycket intressant sida om fallet som jag dock inte läst på länge just för jag drömmer mardrömmar varje gång jag gör det…

 13. Marcus skriver:

  Riktigt bra och välskriven blogg! Tycker själv att det är intressant med mystik och sånt och kommer garanterat följa den här bloggen. Tack för det du gör 🙂

 14. oscar skriver:

  Skulle vilja tipsa om en märklig historia om ett spökskepp, Mary Celeste. Ett fraktfartyg som var verksamt under andra halvan av 1800-talet och extremt otursförföljt, man skulle kort kunna sammanfatta det så här: Historien om skeppet är full av historier om att skeppet gått på grund, tappat din last och om besättningsmän som dött under mystiska omständligheter. Men det mest kända fallet är nog att hela besättningen en gång försvann spårlöst mitt ute på öppet hav, man har aldrig hittat ett enda spår efter dem. Kan varmt rekomendera historien, mycket spännande grejer.

 15. Tillen skriver:

  skriv om nordens farligaste kvinna…..nån Eila Huuki från Kemi….

  https://www.flashback.org/t653380

 16. Hanna skriver:

  Mycket spännande och rolig blogg att läsa!
  Skulle vara kul om du skrev om de tre fyrvaktarna som försvann under mystiska omständigheter på Flannan Isles!

 17. Helen skriver:

  Hamnade på din blogg av en slump, jag kommer inte ens ihåg hur även fast det var för bara en stund sedan. Jag har nämligen blivit helt uppslukad av att läsa igenom hela bloggen och vill bara uttrycka ett enormt TACK! Jag är väldigt förtjust i mysterier och jag har aldrig stött på en blogg som din förut, som tar upp så mycket spännande och är så välskriven. Vilket arbete du lägger ner!
  Två tummar upp och du hamnar direkt bland mina Favoriter!

  /Helen

 18. Jonna skriver:

  Din blogg är uppmärksammad i Aftonbladet idag 🙂 (PLUS-artikel) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16031745.ab

 19. erik skriver:

  Tack för en bra blogg!
  tips på försvinnande som även gjorts som kortfilm och visats på svt för massa år sedan
  http://www.svenskamord.se/index.php?topic=3616.0

 20. addde skriver:

  Ett tips kan vara att kolla in och skriva något om Voynich manuskriptet:)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_manuscript

 21. Tommy skriver:

  Det här fallet verkar rätt intressant, hämtat från engelska Wikipedia. Tre kvinnor (en mor, hennes dotter och dotterns väninna) som försvann spårlöst i Missouri i juni 1992.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Springfield_Three

  • eiretsym skriver:

   Springfield Three är ett fascinerande fall. Väldigt märkligt att tre personer bara går upp i rök så där.
   Nu håller jag på med ett annat väldigt spännande amerikanskt försvinnande. Kommer ut här på bloggen inom kort!

 22. cheshire skriver:

  Det här var det bästa jag sett på länge! Underbart att få gotta sig och fascineras av så mycket olika historier på ett intressant och välskrivet sätt. Keep up the good work!

 23. hcll skriver:

  Hej.
  Försöker sätta mig in i Estonias haveri, där jag slås av mängder av konstigheter som borde kollas upp, bl.a. Vad är kuberna som först fotograferats vid bogvisiret som enligt experter är utplacerade bomber, 8 besättningsmän mystiskt förvunna efter att de enligt vittnen räddats och fanns med sjukhusets listor på bl.a. Huddinge sjukhus. En av dessa är Avo Phit (andre kapten) Även en mekaniker, två dansöser, vilka delade livbåt har spårlöst försvunnit. Enligt de första dykningarna so gjordes av Jutta Rabe fann man förstekaptenen vid kommandobryggan, o han hade inte dött en naturlig död. Sågs med ett ev skott i huvudet . Det som dykare har varit som mest intresserat av är en potfölj som bevakats av en person som höll sig till bryggan. Portföljen skall ha varit fastkedjad runt handleden (av någon anledning) De två sista lastbilarna ombord skulle vars lastat med radioaktiva ämnen. Därav skulle vraket täckas med betong ( enligt ines Uzman) !!! Allt är definitivt inte klarlagt o mycket är mörklagt här, kanske värt att undersöka.

  • eiretsym skriver:

   Estonia ligger för nära i tid och geografi för att det ska kännas rimligt att skriva om det i en amatörblogg. Vill inte att berörda ska ta illa vid sig.
   Det finns säkert saker att undersöka om Estonia, men jag besitter tyvärr inte den tid, kunskap och kapacitet som krävs.

 24. Emelie skriver:

  Hej!
  Väldigt intressant blogg, en av mina favoriter.
  Har bara en fråga, har du funderat på att göra en podcast i samma stil? Jag är säker på att många skulle uppskatta det. Skulle vara kul att lyssna på när man tränar.
  Mvh, Emelie.

 25. addddde skriver:

  Om du inte redan gjort det innan så kolla upp fallet om Johnny Gosch ..Ett intressant fall med
  många teorier.

  • eiretsym skriver:

   En helt fruktansvärd historia, på alla sätt. Lika bedrövligt oavsett vad som är sanningen i det fallet, känns det som. Men väldigt fascinerande också.

 26. Hatchetface skriver:

  Jag skulle gärna vilja läsa om försvinnandet av Paula Welden i Vermont på 40-talet! Hon försvann runt The long trail i Glastenbury mountain. Det finns flera mystiska försvinnanden under vissa månader där vilket har fått åtminstone mig att tänka att det rör sig om mord utförda av en säsongsarbetare. Weldens fall är väl främst känt pga ”missing white woman syndrome”. Tack för en blogg som är precis vad jag saknat! 😉

 27. Julia skriver:

  Jag ÄLSKAR den här bloggen!!! Den är fascinerande, spännande och mycket mer! Hoppas du skriver snart igen om något nytt mysterium! 😃min favorit var dom nio som lämnade sitt tält, ja du vet den historien 😉

  Med vänlig hälsning, Julia

 28. sanna skriver:

  På en dag har jag nu läst alla inlägg haha! Mycket spännande och många tankar får man.
  Hoppas du snart tar upp fler mysterier 😀

 29. Annika skriver:

  Hoppas det dyker upp något nytt snart. Loggar in varenda dag i hopp om att få läsa om något nytt mystiskt.

 30. Tom skriver:

  Jag kan inte läsa eftersom jag inte har Aftonbladet Plus. Men de kanske har snott det här från dig? Eller ”säljer” du till Aftonbladet?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16944358.ab?teaser=true

 31. Markus skriver:

  Hej!

  Har bloggen lagt ner?

  Mvh
  Markus

 32. Roger skriver:

  Väntar med spänning på nya historier, det var länge sen det var något ”mysterium” nu 🙂

 33. Tommy skriver:

  Du har inte skrivit något på snart 4 månader. Jag förstår att du inte kan ägna all din tid åt bloggen och att det tar tid att göra research och så vidare, men borde det inte vara dags för ett nytt mysterium snart? 🙂

 34. venom skriver:

  Sidan är nog död men all heder till dig,fröken mycket intressant…bry dig inte om den förra kommentaren.Bra att det finns andra med samma intresse… 😉

 35. Lars skriver:

  Har bloggen somnat in?

 36. Jenny skriver:

  När kommer nya inlägg? Det har snart gått 5 månader sedan senaste inlägget, din blogg är ju så bra!

 37. Fredrik skriver:

  Grym blog, nu har jag läst varenda ord och väntar ivrigtnpå fler 🙂

 38. Annika skriver:

  Är bloggen nerlagd? Synd i så fall.

 39. Caroline skriver:

  Hej!
  Har du slutat skriva här på bloggen?
  Det har varit så roligt och spännande att läsa! 🙂 Längtar efter fler mysterier och oförklarliga historier, längtar efter rysningar i kroppen!

  Med vänlig hälsning
  Caroline

 40. Mysterier skriver:

  Bästa blogg jag läst!

 41. Uffe Johansson skriver:

  Glad att jag hittade den här bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s